Skip to main content
home-page

Interculturele projecten

5
0

De projecten

Willekeurig
Populair
Recent
De vliegende spelbrigade
Antwerpen verenigt meer dan 170 verschillende nationaliteiten en minstens evenveel gezelschapsspelen. Er worden spelkoffers aangelegd en 3 tot 5 interculturele speltrainers opgeleid. De trainers worden beheerder van de spelkoffer van hun wijk en houden elk minstens 3 spelmomenten per jaar met spelletjes van over heel de wereld.
Burgerbegroting 2016-2017
0 0
lees meer
Kilalo interculturele samenwerking
De Seefhoek is een wijk in Antwerpen Noord waar een grote concentratie is van culturele diversiteit. Deze culturen leven vaak naast elkaar i.p.v. met elkaar. Kilalo wil een eerste stap te zetten om dat te veranderen door maandelijks een activiteit te organiseren voor kinderen. De activiteiten hebben een open karakter.
Burgerbegroting 2016-2017
0 0
lees meer
Filmproject 'Thuis?'
‘Thuis?’ is een filmproject van Filet Divers vzw. Mensen met een migratieverleden die in armoede leven maken onder professionele begeleiding een film over het ‘thuisgevoel’ van alle bewoners van onze multiculturele stad. Dit alles in nauwe samenwerking met de buurt Zurenborg.
Burgerbegroting 2016-2017
0 0
lees meer
ietstof atelier
Wekelijks komen volwassenen uit diverse culturen hun verhalen vertellen in ietStof. Textiel is heel universeel, waardoor het in alle culturen voorkomt. Tijdens naaiworkshops komen de mensen samen en leren elkaar kennen.
Burgerbegroting 2016-2017
0 0
lees meer
De cultuurbrug Kilalo
Opgroeien tussen twee culturen roept veel vragen op: Wie ben ik binnen deze samenleving? Waarom krult mijn haar? Kilalo wil Afrikaanse jongeren inspireren op socio-cultureel gebied zodat de jongeren hun dubbele identiteit ervaren als een echte verrijking. Elke maand wordt één activiteit georganiseerd door een halftijds medewerker.
Burgerbegroting 2016-2017
0 0
lees meer