Skip to main content
home-page

Gemeenschapstuinen

5
0

De ideeën

Willekeurig
Populair
Recent
Vorming en training voor samentuinen
In het district Antwerpen zijn er onder impuls van de burgerbegroting meer dan 10 nieuwe samentuinen gerealiseerd. Een samentuin organiseren is niet zo eenvoudig. Om de bestaande en nieuwe samentuinders te versterken, wil dit project een vormingspakket aanbieden. Hierbij zullen ook de samentuinders met ervaring gevraagd worden om hun kennis en vaardigheden te delen met de ‘groentjes’.
Burgerbegroting 2016-2017
0 0
lees meer
Broeikas voor verstrengeling van groene vingers op het Kiel
Met een serre, kippen, bijen, kruiden, informatie en vorming maken nog meer uiteenlopende bewoners van het Kiel, achter ontmoetingscentrum NOVA, een broeikas voor nog meer gezamenlijk geoogst gezond geluk: zaden, stekken, groenten, recepten, waardering, respect, kennis, vaardigheden en wederkerig duurzaam samenwerken.
Burgerbegroting 2016-2017
0 0
lees meer
Tuinieren voor elke leeftijd in buurthuis
In de tuin van het buurthuis komt een moestuin in volle grond en een grasveld met aan de rand bloemen in bakken. Gezellig om met de buren en bezoekers daar te genieten van op het terras. Wekelijks zal er gewerkt worden door vaste ploegen. Verder kan iedereen, jongeren, buren, bezoekers elke dag vrij in de tuin komen werken.
Burgerbegroting 2016-2017
0 0
lees meer
Braem-struiken maken de buurt het hof
Samen je weg vinden tussen vergeten groenten, bramen en buren. Bij een goed plan, op de bank, verslingerd raken op elkaar. Een boompje opzetten over pittige muurbloempjes, bloemetjes en bijtjes, de bloemetjes buiten zetten, of tappen uit een ander vaatje, aan de regenpijp, voor ontmoetingscentrum NOVA.
Burgerbegroting 2016-2017
0 0
lees meer
Plantsoen voor en door kinderen in parken
De Gezusters Hirngespinst gaan samen met kinderen en de Groendienst Antwerpen een plantsoen in een openbaar park aanleggen. Hierbij leren de kinderen hoe ze natuur kunnen bewerken, verzorgen en krijgen ze de verantwoordelijkheid voor een eigen stukje groen in de stad. Een publiek park krijgt de allure van een publieke tuin.
Burgerbegroting 2016-2017
0 0
lees meer